Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kønssygdom?

Hej.

Jeg er en pige på 12 snart 13 min tissekone har kløet så meget her den sidste måned altså inden i..

Kan det være jeg har fået kønssygdom

jeg har ikke værtens seng med nogen har heller aldrig haft en kæreste og jeg har fuld behåring dernede?

Kan det være kønssygdom eller?

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 13 år

Jeg kan berolige dig med, at det nok ikke er en kønssygdom.

For at få en kønssygdom skal man have haft seksuel kontakt. Der er en rådgivning til børn og unge om kroppens udvikling og seksualitet. Der er mange gode spørgsmål og svar. Linket er http://privatsnak.dk/

Jeg kan godt forstå det ikke er særligt rart, at have en tissekone der klør. Det første jeg kom til at tænke på var, at du nok havde fået svamp.

Svamp er ikke farligt, men kan være ubehageligt og klø rigtig meget. Der er forskellige grunde til man får svamp. Mange oplever at få svamp efter anitibiotika behandling, efter sygdom eller efter skift af sæbe. Måske er det, det der er sket for dig?

Svamp er ikke farligt, men kan være svært at slippe af med uden behandling. Jeg vil derfor anbefale dig, at ringe til lægen og fortælle at det klør inden i. Måske er det en idé, at din mor eller far ringer for dig? Telefonnummeret står på dit gule sundhedskort.

Det kan måske være lidt pinligt, men bare rolig. Det er noget læger ser rigtig tit og noget rigtig mange piger og kvinder oplever. Så det er helt normalt og du kan roligt sige til din mor, at det klør rigtig meget - måske er det også noget din mor har prøvet.

Hvis det er svamp og du kommer i behandling med piller eller måske salve og bliver det hurtigt bedre - så se om du ikke kan komme til lægen,  meget snart.

Hvis du har brug for at tale mere om det her eller noget andet er du velkommen på 116111

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat