Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Knude i armhule

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg kan godt forstå, det gør dig frustreret, at din mor ikke rigtig lytter til din bekymring. Det er aldrig rart at gå med noget, som man ikke ved, hvad er.

Måske har din mor helt ret, at det går væk af sig selv, men det er altid godt lige at få det undersøgt, hvis man er bekymret.

Jeg vil foreslå, at du går forbi skolelægen/sundhedsplejersken, hvis I har en sådan på skolen, og ellers bestiller en tid hos din egen læge.

Hvis ikke du har nummeret på din læge, så står det altid på dit sygesikringsbevis. Måske din mor kan hjælpe dig med at finde det frem, hvis du fortæller hende, hvor bekymret du er, og gerne vil have det tjekket.

Hvor meget du fortæller lægen, er op til dig. Det vigtigste lige nu er, at du bliver tryg og får svar. Det kan jo være, din mor har helt ret i at det går væk af sig selv. Men uanset hvad, kan det være rart med et svar, så man ikke går og tænker alt muligt, man bliver utryg ved.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat