Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

knopper på penishovedet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Tak for dit brev. Det er godt, at du reagerer, når du føler dig nervøs.

Ud fra hvad du beskriver, så tror jeg, at de hvide knopper du har på penishovedet er talgknopper. Talgknopper er helt ufarlige, og dem har alle mennesker. De har nemlig den funktion, at de forhindrer huden i at tørre ud. Det er hudens egne fedtdepoter, så huden ikke tørre ud. Og hos drenge sidder knopperne ofte på penishovedet, som du oplever. Især i puberteten oplever mange unge, at de har en del talgknopper, fordi de også hænger sammen med hormoner. De smitter ikke, og der er heller ingen fare for, at du er blevet smittet via forkølelsessår eller andet. Mange forveksler også talgknopper med kønsvorter, men det er altså ikke en kønssygdom. Man kan nemlig også kun få en kønssygdom, hvis man har været seksuel aktiv.

Jeg håber, at mit svar har beroliget dig lidt. Hvis du har lyst, kan du læse mere om talgknopper her: http://www.sexlinien.dk/emnesider-sexsygdomme/knopper.aspx

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat