Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

kan man det?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev, det er godt at du skriver til BørneBrevkassen, for du er helt sikkert ikke alene om at mangle svar på spørgsmål om at miste sin jomfruhinde og hvordan. Ved at skrive til os bliver dit brev delt med andre børn og unge, måske kan de også få glæde af at du deler dine spørgsmål her i BørneBrevkassen.

Jomfruhinden er en hinde, der sidder et par centimer oppe i skeden, så når du spørger om den sprænges, hvis man onanerer meget, så vil det kræve, at man putter noget op i skeden. Jomfruhinden kan være tynd hos nogle piger og mere kraftig hos andre piger, det er derfor ikke entydigt om man kan mærke, at den revner. Jeg tænker, det nok mere vil være handlingen, der får den til at revne, som man vil kunne mærke. Giver den forklaring mon mening for dig? Ellers kan du også læse mere om det på Vi unges hjemmeside:

http://www.viunge.dk/SIDE_SEX/Sex_A-Z/Mister_jomfruhinde.aspx

En underlivsundersøgelse er noget, man skal bede sin læge om at få, det er ikke noget man pr. automatik skal have, uden grund. Hvis der er grund til, at lægen undersøger en, og han kan se, at jomfruhinden er revnet, så kan lægen vælge at lade være med at fortælle forældrene om det, hvis der er en særlig grund til det. Et eksempel kan være, at der i nogle familier bliver gået meget op i, om jomfruhinden er intakt eller den ikke er. I sådan et tilfælde kan barnet tale med sin læge om, at denne ikke giver oplysningen videre til barnets forældre. Disse hensyn tages, fordi det for nogle kan være svært at forstå, at jomfruhinden godt kan være revnet, uden at det betyder, at barnet ikke længere er jomfru.

Jeg håber, at mine svar er brugbare for dig. Ellers synes jeg, at du skal ringe ind til BørneTelefonen på 116 111. Der sidder også nogle dygtige rådgivere, der gerne vil tale mere med dig og hjælpe med at svare på dine spørgsmål.

Kærlig hilsen til dig fra BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat