Brev

Jeg spiser skumgummi..?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Det er supergodt, at du skriver herind. Der er nemlig mange, som holder det skjult, hvis de er afhængige af at spise det, man kalder nonfood, som er når man spiser ting, uden ernæringsmæssig værdi, i dit tilfælde skumgummi.

Så det er rigtigt sejt, at du skriver, så du kan få hjælp. For som du skriver, kan det være rigtigt svært selv at stoppe. Derfor er det nødvendigt, du kommer til lægen, som vil kunne hjælpe dig med at komme i behandling.  

Da dine forældre kender til problemet, kan du sikkert få dem til at hjælpe dig med at bestille tid hos lægen. Det er også en god ide, hvis de går med dig hen til lægen. For det er vigtigt, at de også får viden om, hvordan de bedst hjælper og støtter dig. 

Du har allerede taget første skridt på vejen mod at stoppe din afhængighed – det er sejt. Med lidt mere hjælp fra nogle professionelle, er jeg derfor sikker på, at du nok skal lære at stoppe. 

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat