Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg snorker. Hvad gør jeg?( Skal på efterskole)

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år! 

Du har helt ret med hensyn til, at masser af mennesker snorker - og dét gør man altså ikke med vilje! Din snorken skal ikke forhindre dig i at glæde dig til at komme på efterskole eller forhindre dig i at sove med veninder!

Jeg foreslår, at du taler med din læge om din snorken og om, at du gerne vil af med den. Din læge er dén fagperson, der er klogest på, hvad din snorken kan handle om, og hvad der kan gøres ved den. 

Du kan overveje at tale med din mor eller din far om, hvad du tænker om din snorken. Du kan måske bede din mor eller din far om at hjælpe dig med at få en tid hos lægen og gå med dig, hvis det vil hjælpe dig med at komme afsted.

Hvis du tænker, det er lidt svært at tale med dem, kan du måske vise dem dit brev til os og mit svar tilbage til dig. Så véd de, hvad du har brug for hjælp til.

Håber, du kan bruge mit forslag til noget. Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke med at få en god snak med lægen, og at du får en super-duper god tid på din efterskole.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat