Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg må ikke bruge bh

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver herind og rejser spørgsmålet om, hvornår det kan være passende at skulle gå med en bh. Der findes ikke et rigtigt svar på dit spørgsmål. Men jeg tænker, at jeg vil foreslå dig forskellige ting, du kan gøre.

Jeg kan forstå, at en sports bh ikke dækker dit behov længere, da du har oplevelsen af, at man kan se dine brystvorter igennem trøjen. Det kan jeg godt forstå, at du synes er træls. Hvad mon dine veninder bruger? Jeg ved, at der findes forskellige typer sports bh´er, måske vil én med mere hold i være løsningen for dig? Ville du kunne tale med din mor igen, og fortælle, at du synes det er ubehageligt, at det du bruger nu, ikke er dækker godt nok for dine brystvorter?

Ellers har jeg en anden idé, måske kunne du tale med din sundhedsplejerske på din skole? Hun ved en masse om børns udvikling og kan måske tale med både dig og din mor om en løsning, der kan fungere for jer begge?

Jeg håber, at du kan få din mor i tale igen på den ene eller anden måde. Det lyder nemlig som om, du faktisk gerne vil inddrage din mor og ønsker hendes hjælp.

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat