Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke trække forhuden tilbage

Hej brevkasse

Jeg er en dreng på 15, der ikke helt kan trække forhuden tilbage. Jeg kan godt få den ned over penis hovedet, men det ligner det sidder en streng mellem forhuden og mit penis hovede, og jeg turer derfor ikke trække den helt ned.

Kan i hjælpe mig led vejledning 🙂

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige dreng.

Tak for dit brev. Det kan godt være lidt svært at finde de rette informationer omkring de her slags spørgsmål, så det er godt, du skriver ind.

Ud fra din beskrivelse så tænker jeg, at det godt kunne lyde som forhudsforsnævring? Det er nemlig, når man har svært ved at trække sin forhud frem og tilbage. Du kan evt læse mere om forhudsforsnævring her: http://www.sexlinien.dk/emneside-drenge/maends-kroppe/forhudsforsnaevring.aspx

Jeg kan ikke lave en rigtig vurdering af, om det virkelig er forhudsforsnævring. For det kan også lyde til, at det er penisstrengen, der strammer og måske er lidt kort? Det er vigtigt, at du spørger din læge og lige får et svar. På dit gule sundhedskort kan du finde din læges navn og telefonnummer. Selvom det måske kan virke lidt pinligt, så er det en god idé at snakke med dine forældre om det. Det er nemlig ofte ok rart at kunne snakke med nogen om det, så man ikke går rundt med det her alene.

Jeg håber, at mit svar hjalp. Ellers er du velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116111.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen   

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat