Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke komme i gang med noget???

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Mange tak for dit brev. Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, at det må have været en rigtig svær tid for dig det sidste år. Det virker som om, du har kæmpet en kamp mod både din krop, familien og de læger der lyder til ikke at have forstået, hvor svært det har været for dig... 

Du skriver, at du har en tid ved lægen d. 22.11, jeg håber meget, at de har fundet ud af hvordan de har kunne hjælpe dig, så du snart kan få en forklaring på, hvad det er der er der er i vejen med din mave.

Du fortæller, også at du har trukket dig socialt og ikke har nogen venner mere, og føler at selv din familie mobber dig. At være i sådan en situation kan være meget pinefuld. Du fortæller ikke om du har nogen i familien som du indimellem har mødt forståelse fra - mon du har det? 
Det kunne også være en "glemt" veninde, som du måske kunne opsøge og søge trøst ved? Nogle gange forstår de mennesker der er aller nærmest ikke hvor svært og ondt det kan gøre, når man ikke bliver set og hørt for den man er. Måske har de travlt med deres egne ting, eller måske er de også nervøse for hvad det er der er galt med din mave, men tør ikke tale om det? - sådan er det i nogle familier - men jeg kan ikke vide om det er sådan i din? Nogle gange hjælper det hvis man siger, hvordan man har det i stedet for at prøve på at skjule det - kunne du måske sige til din familie at det er svært for dig at alle er så meget i tvivl og du føler dig mobbet af dem?

Du fortæller også at du er blevet sendt meget rundt i sygehus systemet. Når man har været det tilstrækkelig længe og ikke får nogen opbakning, kan det være på sin plads at tale med en psykolog om hvordan sygdomsbilledet forstyrrer ens måde at være i verden på. Lægerne på sygehuset eller sygeplejerskerne kan muligvis få fat i en psykolog, som du kan tale med.

Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tel. 116 111, eller skrive ind på UngeChatten, hvis du har brug for at tale med en anonym voksen.
God bedring.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat