Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg har nogne spørgsmål

hej

jeg er en pigen på13 og jeg vil gerne spørge om nogne ting angåne onani

1. er det farligt

2. kan man blive syg af at gøre det med dynen eller puden? hvis man sover med dynen eller puden bag efter får man så ikke mange bakterier på sig og bliver syg af bakterierne

3.hvis man har underbukser på i mens får man så våde underbukser? ….eller

4.hvad er den nemeste måde at onaner på

5. hvis man stikker fingeren op i skeden springer jumfru hinden så?

kh mig

plz giv mig et svar

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

 

Nej, det er ikke farligt at onanere. Det er helt normalt og naturligt at onanere, og det hjælper en med at lære sig selv og sin krop at kende, og man finder ud af, hvad man synes føles rart. Man kan også blive gladere af det fordi det føles rart. Man får også pulsen op – på en måde er det lidt ligesom at dyrke motion.

 

Man bliver ikke syg af at gøre det med dynen eller puden. Hvis du søger for, at skifte dit betræk jævnligt og gå i bad, som du pleje, bliver du ikke syg af bakterier

 

Hvis man har sine underbukser på, kan de godt blive våde – det helt normalt. Man kan skifte dem bagefter eller tage dem af hvis man synes det er rart.

 

 Der er forskellige måder at onanere. Det er meget forskeligt fra pige til pige, hvad de synes er rart. Her på  http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/pigers/kvinders-onani.aspx kan du læse om, hvordan man også kan gøre.

 

Mange tror, at jomfruhinden springer, hvis man har sex eller onanere, men det gør den ikke. Jomfruhinden er faktisk ikke en hinde, men en slags krans af små slimhindefolder ved indgangen til skeden. Det er mere rigtig at kalde det for kønskrans. Hvis det bløder lidt når man onanere, bruger sine fingre eller har samleje, så kan det være nogle små rifter, som kan bløde ofte fordi skeden ikke er fugtig nok. Langt de fleste piger oplever slet ikke, at det bløder, fordi kønskransen er elastisk eller meget tynd. Så det med, at det er en jomfruhinde der brister er ikke rigtigt..

 

God fornøjelse fra

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat