Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har fået hængebryster!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er helt normalt, at der sker mange ændringer med kroppen i den alder du er i. Og det kan sommetider være rigtig frustrerende.

Det kan tage noget tid at vænne sig til, at ens krop går fra at være en pigekrop til at være en kvindekrop. Noget der måske kan gøre, at du kommer dig til at føle dig bedre tilpas med det, kan være at dyrke noget motion. Derudover tænker jeg på, om du mon kan købe en rigtig god sports-BH? På den måde kan du holde brysterne lidt på plads, så det ikke føles som om de hænger.

Derudover er det vigtigt for mig at sige til dig, at alles kroppe udvikler sig forskelligt og i forskelligt tempo. Ikke to kroppe er ens og derfor kan man ikke sammenligne sin krop med andres. Nogle får store bryster, andre får små, men intet er bedre end andet. Lige nu er du måske på vej til at vokse i højden, og derfor samler kroppen lidt ekstra sammen til at vokse op ad. Måske er det det du oplever.

Der ligger mange breve i vores brevkasse som handler om krop og udvikling - måske kan du også få nogle gode råd, ved at læse i dem.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat