Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det svært… Selvværd & krop

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev og tak for de søde ord. Jeg er glad for, at du har haft nogle gode oplevelser med BørneTelefonen.

Allerførst vil jeg sige, at du lyder som en super stærk pige, som er i stand til at handle og tage hånd om dine problemer. Du skriver, at du havde problemer med en veninde, og at du så kontaktede chatten. Og det, at du skriver herind nu for at få hjælp og råd, synes jeg, er rigtig flot og modigt gjort og viser, at du har en stor styrke. 

Selvværd er noget, som mange mennesker, unge som ældre, kan opleve problemer med. Selvværd handler meget om at acceptere sig selv, som man er, og det kan være svært. Du nævner selv din alder, og jeg tror også, at det i teenageårene kan være særligt svært. Måske fordi man stadig er usikker på sig selv, hvem man er, og hvad man er god til og ikke mindst fordi man ofte sammenligner sig selv med andre. Giver det mening for dig?

Det er vigtigt at huske på, at vi alle er forskellige. Nogle er høje, lave, tykke, tynde osv. Fælles for os alle er, at ingen er perfekte. Det er helt naturligt, at man i din alder begynder at fokusere mere på vægt, krop og form og, igen, sammenligner sig med andre. Og det kan være ekstra svært, hvis man ser lidt anderledes ud. Men da et godt selvværd handler om at have det godt med sig selv og acceptere sig selv, som den person man er, er det vigtigt, at man ikke kun fokuserer på det ydre som krop, form og vægt, men også på, hvilke gode egenskaber man har som person. Det betyder oftest langt mere, end hvordan man ser ud. 

Du har vist stor styrke og handlekraft ved at opsøge hjælp og råd, og jeg er sikker på, at du har mange andre gode sider og egenskaber. Måske er du rigtig god til at hjælpe andre? Måske er du super god til gruppearbejde i skolen, eller også er du måske god til at tegne, skrive dansk stil, synge eller noget helt andet? Jeg er sikker på, at der er mange ting, du er god til. 

Måske kan du også spørge dine venner om, hvad de godt kan lide ved dig, og hvad de synes, du er god til? Eller dine forældre eller nogle andre voksne, som du har tillid til? Det kan være en lærer, en pædagog, en nabo, en moster eller en helt anden. Du kan evt. vise dem dit fine brev og mit svar. Kunne det være en mulighed? Nogle gange kan det hjælpe at høre de positive ting fra andre.

I det hele taget er det altid godt at dele sine tanker og bekymringer med andre, hvad enten det handler om selvværd, venskaber eller noget helt andet. Enten med sine venner og veninder, forældre eller andre voksne, man har tillid til.

Husk du også altid er velkommen til at kontakte chatten igen eller sms´e eller ringe til Børnetelefonen på116111.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat