Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det ikke godt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Hvis bare vi forstod ”hvorfor alle får ind i deres hoveder at de skal se ud på en bestemt måde”, så tror jeg, at livet ville være nemmere for de fleste. Det er en meget vigtig pointe, som du kommer med i dit flotte brev. Jeg kan kun give dig ret i, at det er frustrerende og fortvivlende at se tynde skuespillere og sangere i ugeblade, i TV, på nettet osv. At være så tynd er ikke naturligt, og bør derfor ikke være et ideal. Er det også sådan, du har det?

Som du måske allerede har opdaget på Brevkassens hjemmeside, så er der rigtig mange børn og unge, der skriver herind med tanker om, at de er for tykke. Mange af dem jeg har talt med, nævner ligesom du gør, at deres tanker skyldes skønhedsidealet i dag. Og at de føler, at de ser anderledes ud end deres veninder. Der er også mange der føler, at deres krop er ude af kontrol, fordi de er i puberteten. Den forandrer sig pludselig af sig selv. De føler derfor, at de skal spise mindre, fordi de på den måde får en fornemmelse af at have kontrol over deres egen krop. Er det også noget, som du kan genkende?

Det er altså noget der fylder, og det ville ikke undre mig, hvis der var andre piger i din klasse, der gik med lignende tanker. Men selvom det måske er normalt at tænke på sin vægt, så kan det godt tage overhånd. Det er du også selv inde på i dit brev. I de små klasser, hvor du en gang i mellem tænkte lidt over din vægt, var det måske okay. Men det er det ikke nu, hvor du tænker på det hver dag, har svært ved at koncentrere dig i timerne og kan græde, når du er alene. Du er rigtig god til at mærke efter og forstå dine følelser, men det her skal du ikke gå med alene. Du har brug for at snakke med en voksen, for at kunne få det bedre.

Du kan måske starte med at fortælle det til din søster. Mon ikke I vil kunne finde ud af at ses en eftermiddag, hvis du skriver til hende, at du har behov for at snakke. Du kan også sende hende et brev (evt. det brev du skrev herind og så mit svar). Mange får det faktisk bedre, bare ved at fortælle det til en anden. Hvad tænker du om det? Din søster vil nok også kunne hjælpe med, hvordan du/I kan sige det til dine forældre eller en anden voksen, der kan hjælpe.

Det at passe godt på sig selv, gør også ens familie og venner glade. Det er måske rart at vide, for én som er omsorgsfuld og bekymrer sig meget om andre, som du gør. Prøv f.eks. at forestille dig hvad dine forældre eller din søster ville tænke, hvis de vidste hvordan du i virkeligheden har det? At snakke med dem kan være første skridt på vejen til at få det bedre – noget som jeg kan mærke, at du kæmper for. Det at du står frem med dine tanker, som du har gjort i det her brev, kan måske hjælpe andre piger i samme situation og muligvis en dag din kusine. Har du mon tænkt på det på den måde?

Jeg håber, at du har fået svar på det, som du håbede på. Og at du har fået en idé til, hvad du skal gøre for at komme videre, så du kan få det bedre. Du er altid velkommen til at kontakte os igen på telefon, sms eller chat, hvis du skulle have brug for det. Jeg ønsker dig alt godt med på vejen.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat