Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det dårligt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S,

Tak for dit meget ærlige brev. Det varmer mit hjerte, at du ikke vil begå selvmord. Og jeg læser også dit brev, som at det med selvmord mere er en måde at beskrive, hvor meget dine bumser gør ved dig – mere end et ønske om at dø. 

Jeg ved fra mange andre unge, at de føler som dig over deres bumser og hud. Det ville være så nemt, hvis bare man kunne smøre noget på, og så gik det hele væk. Men øv, det findes ikke rigtig. Du har en alder, hvor der sker så meget med kroppen hormonelt, og det er med til at give bumser. Men som du også godt ved, så er det blot i en periode, man får bumser. Når hormonerne falder til ro, får du også færre bumser.

Der findes mangler midler på apoteket, som kan afhjælpe lidt og gøre, at huden holder sig ren. Når huden er ren, så er det også med til at gøre det lettere at få bugt med bumserne. Hvis du spørger på apoteket, vil de kunne vejlede dig. Der findes også, som du sikkert ved, mange forskellige dækstifter, som kan hjælpe lidt, uden at det er en fuld makeup. Jeg tænker, at hvis man gør noget for at holde huden ren og smøre med det, som passer til dig, så gør man noget, og det i sig selv kan god give en god følelse.

Nogle gange kan lægen hjælpe. Jeg ved ikke, hvor slemt det er med dine bumser, men jeg ved, at de fleste unge med bumser synes, det er meget værre end andre gør. Alligevel kan det måske være, at din læge eller din sundhedsplejerske har et godt råd til lige præcis dig.

Måske kunne det også være en hjælp for dig at øve dig i at få øje på ting ved dig selv og din krop, som du er glad for. Jeg forstår godt, at du næsten kun kan få øje på dine bumser, men jeg er sikker på, at der er noget ved dig og din krop, som du godt kan være glad for og stolt af. Måske er det ikke noget, du lige har tænkt på, fordi dine bumser har taget alt din opmærksomhed. Men prøv at se mere på det, du har at være glad for, end på det du er træt af. 

Sidst men ikke mindst vil jeg råde dig til at tale med din mor eller far, når du bliver ked af dine bumser eller over en dum kommentar om dem. Det, at nogen kan trøste en lidt eller hjælpe med at huske en på, alt det andet gode man er, kan være en stor hjælp. Og så er det sjældent nødvendigt med psykologhjælp. 

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat