Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

JEG FØLER MIG TYK

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Jeg er ked af at høre, at du føler dig tyk. Jeg vil prøve at give dig nogle gode råd, så du måske kan få det bedre med dig selv og din krop.

Først vil jeg fortælle dig, at du slet ikke er den eneste, som går med den slags tanker og følelser. Der er rigtig mange, især piger, som skriver ind til os, fordi de er kede af noget omkring deres krop.

Jeg tror, at det kan være en god ide at huske på, at når vi sammenligner os med andre, så er det næsten som at sammenligne æbler og bananer. Vi er alle bygget forskelligt, og vi udvikler os forskelligt. 

Måske er der nogle af dine veninder, som ønsker sig, at de var begyndt at få bryster eller, at de var lige så høje som dig. Det kan måske hjælpe dig, hvis du husker på, at andre også somme tider er utilfredse med deres kroppe.

Du skriver, at du surfer på nettet om aftenen. Om aftenen, lige inden vi skal sove, kan der ske det, at vores tanker kører lidt i ring, og alle vores bekymringer kommer til at fylde lidt for meget. Derfor vil jeg råde dig til at prøve at ændre den vane med at surfe på nettet om aftenen. 

Nu kender jeg dig jo ikke. Men jeg tænker, at mindfulness måske kunne være noget for dig om aftenen? Der findes forskellige apps som handler om afslapning, og nogle som hjælper en med at øge selvværdet. Det kan måske hjælpe dig med at få tankerne ind på noget andet, inden du skal sove. 

Måske er der en i din familie, fx din mor eller en moster, som kunne hjælpe dig med at finde noget, som passer til dig. Så kunne I også sludre lidt om, hvordan du går og har det med din krop. Det hjælper somme tider, når vi deler vores tanker med andre.

Du skriver, at du er lidt bange for at spilde dit liv med at tænke på, at du er for tyk. Det kan jeg sagtens forstå, at du tænker. Samtidig tænker jeg også, at du ikke skal bebrejde dig selv, at du får de tanker omkring din krop. Så kan du jo ende med både at være utilfreds med dine følelser og din krop. 

I stedet kan du prøve at huske på alle de ting, som du er god til. Alt det som øjet ikke lige kan se. At være en god veninde, søster, hundeejer eller noget helt andet er vigtigere end størrelsen på ens lår - det tænker jeg i hvert fald. Så husk på alt det, som du er god til.

Måske kunne det hjælpe dig at skrive dagbog eller små digte måske? Det kan også være en måde at få følelserne ud på. Jeg kan jo i hvert fald læse i dit brev, at du er rigtig god til at skrive om dine følelser.

Jeg håber, at du har kunne bruge mine råd og ønsker alt det bedste.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat