Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig tyk!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 15 år

Tak for dit brev. Godt at du har skrevet. Jeg kan godt læse, at du tænker meget på din krop lige nu.

Du har en alder, som du sikkert ved, hvor der sker en masse med kroppen. Dine hormoner udvikler sig, og det gør din krop også. Du skriver, at det du ser spejlet, kan du ikke lide. Det er en følelse, som du deler med mange piger, hvis kroppe ændrer sig på en måde, de ikke kan lide. Men desværre er der ikke noget at gøre ved det, selvom det kan være svært at acceptere. Så man må øve sig i at lære sin nye krop at kende.

Det er dejligt at læse, du har ridning som en sport. Tit er det sådan, at hvis man bruger sin krop, går til sport og spiser sundt, så bliver man også gladere for den. Måske kan det også hjælpe dig at smøre dig i fugtighedscreme, for at forebygge, så din hud er smidig.

Jeg kan godt forstå, at du er træt af dine strækmærker og tænker over dem. Jeg tænker, at du skal prøve at tænke på dét, som du er glad for ved din krop, så dine tanker kommer lidt væk fra strækmærkerne. Det ved jeg godt måske er et dårligt råd, men det er tit sådan, at det, man tænker meget på, også får lov at fylde mere og mere inde i ens hoved.

Jeg ved ikke med sikkerhed om lægen kan hjælpe dig med strækmærkerne, men jeg tænker, at det kunne være godt for dig at snakke med lægen om det. Kunne du finde mod og få fortalt din mor om, at det er noget, du tænker meget på og er ked af, så I sammen kunne gå til læge?
 
Jeg håber, du kan bruge svaret, du kan altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat