Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er kørt fast

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig pige

Jeg kan godt forstå, at du synes det hele er lidt svært. Du er rigtig god til, at beskrive din situation og de tanker du har. Der er mange i din alder, som har de samme tanker som du beskriver - "hvem er jeg?".

Dit dilemma med "det indre og det ydre" er et velkendt dilemma for rigtig mange mennesker, også for voksne. For du har jo så evig ret, når du siger, at det ikke skal være udseendet som betyder noget, men det man indeholder. Desværre kan vi få den opfattelse, at det er det ydre som tæller. Det ser vi i reklamer, blade, serier osv.

Jeg synes, at det er ret sejt, at du har de overvejelser som du har. Samtidig er du teenager og en del af det er, at eksperimentere med forskellige måder at se ud på, forskellige måder at være på og forskellige måder at tænke på – og derfor skal du ikke beslutte dig for nu, hvordan du vil se ud eller tænke resten af dit liv. Prøv om du kan byde "forskellighederne" velkommen, som en chance for, at eksperimentere lidt – på den måde, vil du sikkert også kunne mærke, hvornår du føler dig bedst tilpas?

Det er helt almindeligt, at man som teenager har humørsvingninger og kan have perioder hvor man er meget ked af det, eller perioder hvor man er meget glad. Hormonerne kører rundt i kroppen og det påvirker både din krop, men også dit humør.

Hvis du taler med andre unge omkring om det, vil du helt sikkert finder ud af, at mange af andre har nogle af de samme tanker og følelser som dig. Hvis du har mod på det, kan du måske tale med din lærer om det? Måske kan I have en klassediskussion om: ”Identitet og hvad lægger vi vægt på”.

Hvis du vil læse lidt mere om, hvordan andre unge har haft det eller hvad de har spurgt om, både her i Brevkassen, men du kan også søge i vores forum "Børn Hjælper Børn". Her sender børn og unge spørgsmål ind, hvorefter andre børn/unge fortæller om deres erfaringer og giver gode råd.

Jeg ønsker det bedste for dig,

De bedste hilsner fra Børnetelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat