Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er anderledes ….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

En lang rejse starter med et skridt. Jeg tænker, at du har taget mere end et skridt, ved at skrive det her brev. Når jeg læser dit brev kan jeg ikke lade være med at tænke, at det kræver en stærk pige, at kunne klare alt det du har været igennem. Jeg håber du selv kan få øje på den styrke jeg fornemmer, når jeg læser dit brev. For jeg tænker, at du måske kan bruge noget af den styrke til, at lære at elske dig selv og se alle dine egenskaber.

Du fortæller om en masse svære ting, som du har været igennem. Og jeg tænker, at det er ting, der sætter sine spor. Du oplever nogle naturlige reaktioner på, bl.a. det, at være blevet mobbet og at have fået overskredet sine grænser. Det skal man ikke stå alene med og man skal have støtte og hjælp til, at tale om de ting man har været igennem, og hvordan de påvirker dig. 

Derfor er jeg også glad for at høre, at du er blevet taget alvorligt og at der er blevet sat nogle ting i gang i bl.a. kommunen og psyk. Også selvom det kan være overvældende, hvilket jeg godt kan forstå, at det er. Er der mon noget af denne hjælp der har været god og som du kan holde fast i?

Du fortæller, at du har det svært med din krop og at du har det dårligt med dig selv. Din krop udvikler sig stadig og du vil nok opleve, at dine bryster også forandrer sig. At sammenligne sig med andre, kommer der sjældent noget godt ud af. Du vil altid kunne finde nogle der er bedre, tyndere eller virker gladere end du. For ingen er ens, alle er unikke - også dig.

At blive ens egen bedste ven og nyde ens eget selskab, er den største gave du kan give dig selv. Men i stedet for at bruge energi på at kigge på andre, er det vigtigt, at du starter med at kigge på dig. Hvad gør dig glad? Hvad kan du godt lide at lave? Er det at tegne, lytte til musik, skrive digte, male eller noget helt andet?

Jeg tror, at hvis du begynder at bruge tid på, at lave noget af det der gør dig glad, så vil du også langsomt begynde at synes bedre om dig selv. Måske du kunne få noget støtte, fra f.eks. kommunen til, at finde nogle måder, som du kan få ro på. Det kan være et sted, du kan komme ind i mellem, eller noget andet. 

Jeg håber du har mod på at tage det næste skridt på din rejse. Du har altid mulighed for, at kontakte os igen her på BørneTelefonen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat