Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen sperm?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på snart 15 år,

Det lyder som om din krop er i fuld udvikling i øjeblikket. Som du selv siger sker der også en masse, hvad angår kønsbehåring. Jeg tænker derfor, at du kan være helt rolig, og først og fremmest skal give din krop lidt tid generelt, da der stadig er mange år til at du biologisk set er færdigudviklet, og det man kalder kønsmoden. Det du oplever, lyder dermed helt normalt.

Som du selv siger kommer der nogle gange både klar og hvid væske ud (præejakulat eller præsperm som nogle kalder det) – og det er helt normalt! Hvorfor det er forskelligt fra den ene gang til den anden, kan du måske prøve at spørge din sundhedsplejerske om? Hun eller han ved rigtig meget om kroppens udvikling, også i ungdomsårene. Sundhedsplejersken vil nok også fortælle dig, at du på et tidspunkt vil få skæg og mere kropsbehåring andre steder end dem, du fortæller om. Alt sammen en naturlig del af den mandlige udvikling.

Derudover må du huske, at man aldrig kan sammenligne helt med andre, når det gælder udvikling af kroppen. Alle er forskellige og udvikler sig i forskellige tempi. Måske er det derfor din ven ikke har oplevet det, du fortæller om – eller måske var hans krop bare mere færdigudviklet, da han begyndte at onanere? Det er ikke til at vide.

Jeg håber, du har fået lidt mere klarhed og ro på i forhold til hvad din krop kan og gør lige nu, og hvad den kommer til at kunne senere. Og husk altid at gå til din læge, hvis du ellers synes noget virker underligt eller har spørgsmål. De vil gerne hjælpe og ingen spørgsmål er dumme!

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat