Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen skede?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Du lyder til at være en helt normal pige. Du har en skede, og du skal vide, at pigers skeder er forskellige og kan se forskellige ud ligesom resten af kroppen. Jeg vil tro, at når du har siddet med et spejl, har du set dine kønslæber. Piger har både indre og ydre kønsløber, og de kan variere af størrelse. Det kan være svært at se hullet, men jeg kan garantere dig, at det er der. Det er også fra dette hul, du bløder, når du har menstruaton.

Det er helt korrekt, at det kan være din jomfruhinde/mødom, du kan mærke, Hos nogle er det en tynd slimhindehfold, som pigen/kvinden aldrig mærker eller opdager, og hos andre kan den være mere sej. Hos nogen brister den helt af sig selv, uden man nogensinde opdager det, og for mange sker det, når de har samleje første gang. Du kan læse mere om det her: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/moedommen.aspx

Det er også altid en mulighed at tage et smut forbi din læge, som vil kunne lave et tjek og svare mere uddybende på dine spørgsmål.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat