Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen Bryster.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt at du skriver , for jeg vil meget gerne prøve at hjælpe dig og vi taler med mange, der oplever at kroppens udvikling gør dem usikre og forvirrede.

Det kan være svært at følge med, når kroppen ændrer sig, og man får bryster. Alle kroppe udvikler sig i forskellig fart og på forskellig måde. Nogle måneder går det hurtigt. Andre måneder sker der ingenting. Og så rykker det igen. Du kan egentligt ikke gøre noget selv.

Vi taler også med mange unge, som føler, at det er svært at være senere eller tidligere udviklet end de fleste. Der er nogle, der synes, at det er en hjælp at gå i løse skjorter eller toppe med lidt fyld i -eller helt andre ting. Kan du komme i tanker om noget, der virker for dig?

Heldigvis har mange piger og kvinder opdaget, at det er befriende at tænke godt om sin krop, som den er. Derfor er mange nu begyndt at lægge billeder på nettet af deres krop, som den ser ud. Og på den måde vise, at de ikke længere vil skamme sig over den krop, de har.

Udviklingen af bryster starter fra man er 10 – 14 år, så du ligger i den helt normale ende. Samtidig har din mor fortalt at hun var sent udviklet, og sen udvikling af bryster er ofte arveligt.

Hvis du stadig er i tvivl om noget med din krop og din udvikling, kan du fx tage en snak med sundhedsplejersken på din skole. Hun/han ved rigtig meget om kroppens udvikling. Det er også altid muligt at kontakte din læge, hvis noget bekymrer dig. Lægen vil kunne fortælle dig, om alt er, som det skal være.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar og husk at du er altid meget velkommen til at kontakte os igen.
Ønsker dig alt det bedste og jeg er helt sikker på, at du er en vidunderlig pige, som er ligesom du skal være.

De allerbedste hilsner fra

BørneTelefonen.

 

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat