Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Infektion af gulerod? Hjælp!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige,

Æv, det lyder ikke rart med svien omkring skeden, så jeg kan godt forstå, at du bliver bekymret.

Jeg tænker, at du ikke skal være alt for bange, og vente og se, hvad der sker. Skeden er nemlig selvrensende, og ph-værdien i skeden er med til at dræbe bakterier. Så der er stor sandsynlighed for, at eventuelle jordbakterier er blevet renset ud. Derfor kan man dog stadig få infektioner, og man skal være opmærksom. Hvis det bliver ved med at svie eller begynder at klø, så synes jeg, at du skal ringe til din læge. Din læges nummer står på dit gule sundhedskort.

Jeg håber, at mit svar gav lidt klarhed. Ellers er du meget velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116111.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat