Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan spørger jeg mor om bh?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12,5 

Det lyder som om, at du har gjort dig en masse tanker omkring det at gå med bh. Du har ennda også selv har søgt om det på nettet. Det, synes jeg, er sejt gået.

Som du sikkert kan mærke og også ved, sker der jo tit en helt masse med kroppen, når man er i din alder. Derfor er det meget almindeligt, at man undervejs får brug for hjælp fra en voksen. F.eks. hjælp til at anskaffe sig nogle af de ting, man får brug for, når kroppen forandrer sig. Det kunne være tamponer, bind eller som du skriver, en bh.

Det lyder som om, at du har tænkt på at snakke med din mor om det. Men at du alligevel er lidt bange for at spørge hende. Du skriver ikke, hvorfor du er bange? Men mange af de piger vi taler med på Børnetelefonen om denne slags emner, fortæller, at de kan være bange, fordi de synes, at det er pinligt at tale om. Eller fordi de er bange for, at deres forældre ikke forstår dem - måske er der noget af det, du kan genkende?

Jeg har dog talt med børn og unge, som er blevet utrolig lettede, når de finder ud af, at det ikke var så slemt at sige det, som de troede. Måske kan det hjælpe dig at tænke på, at din mor også engang har været en ung pige, der havde brug for en bh, da brysterne voksede, eller fik brug for hjælp til at købe bind. Måske er det mærkeligt at forestille sig, men på den måde kan man sige at ens mor ofte ved, hvad det handler om.

Du skriver, at du har søgt en del på nettet om bh´er. Det fortæller mig, at du måske allerede har en god idé om, hvad du kunne tænke dig? 

Det kan være meget forskelligt hvad for en slags bh, man har brug for. I starten kan det være, at det er nok med sportstop eller sports-bh? Nogle har brug for lidt mere støtte og skal have en anden type bh. Det er noget af det, din mor vil kunne hjælpe dig med. Måske kan du derfor vise hende noget af det du har fundet på nettet på et tidspunkt, hvor I bare er sammen jer to?

Det kan også være, at du har mod på at vise hende dit brev og mit svar? For nogle er det nemmere at vise noget, de har skrevet, som en start på en samtale, der kan føles svær.

Hvis du synes, det er alt for uoverskueligt, kan du måske spørge nogle af de piger, du kender, hvordan de gjorde, da de skulle have en bh? Så får man nogle gange nogle gode tips til, hvad man kan gøre.

Jeg håber, mit svar kunne bruges. Jeg ønsker dig i hvert fald, at du får en god snak med din mor, og at du også får fat i en bh, der passer lige netop til dig.

Kærlig hilsen 
Brevkassen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat