Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Mange tak for dit brev. Det er modigt at stå frem på den måde og fortælle om sine tanker og dét, man går og bekymrer sig om. Det er særligt svært, når man er usikker på det selv. Så godt gået, at du har skrevet til os.  

Det lyder så ubehageligt, at du er blevet mobbet hele din skoletid. Jeg kan godt forstå, at du derfor er blevet mere påpasselig med at passe på dig selv. Men det er ikke rimeligt, at du skal gå og skjule, hvordan du har det. Du har ret til at være den, du er. 

Jeg håber derfor, at det er stoppet nu? Måske har du fået nogle gode klassekammerater i skolen? Alligevel kan det være svært at åbne op omkring tanker og følelser om ens krop og seksualitet – uanset om man synes, man har mange gode venner eller ej.

Jeg spekulerer på, om du mon har en opfattelse af, at dine forældre generelt ikke forstår sådan noget, som når folk f.eks. er transkønnet? Måske har du hørt dem tale om det? Det kan også være, at det aldrig er noget, I har talt om i dit hjem?

Men taler du godt med dine forældre? Hvis du føler dig tryg ved at snakke med dem, kunne du måske alligevel finde mod til at fortælle dem dine tanker? Måske kan du starte med at tale med én af dem? 

Det kan også være, at du kan starte med at snakke med en ven eller veninde, hvis du har en, du stoler på? Det er nemlig rart at dele sine tanker med nogen – og ofte bliver man også lidt klogere på dig selv og det, man føler og tænker, når man snakker højt om det.

Selvom det kan være svært at tale om det, er der ikke noget forkert i, at man føler, at ens køn ikke helt passer til en. Hvis man føler, at man er født med det ”forkerte” køn, kan det være fordi, man er transkønnet. 

Det er dog ikke sikkert, man er transkønnet – det kan godt ”bare” være en fase i ens liv, hvor man føler sig lidt forkert i forhold til ens køn. Det kan fx handle om, at man ikke rigtig synes, det de andre piger laver er interessant. Eller at man hellere vil have drengevenner. Men der er jo mange måder at være pige på – så måske kan du også begynde at udforske det lidt mere?

Det kan være, at du ikke er helt klar til at tale med nogen om det endnu – måske fordi du ikke er helt sikker på, hvad det egentlig er, du føler? Måske har du allerede været forbi Sexlinien, men hvis ikke, har de et tema om køn lige her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksualitet-og-koen/koen.aspx. Her kan du også læse mere om transkønnethed. 

Man kan også ringe, chatte eller skrive til Sexlinien, hvis man har spørgsmål om det – og om det, at skulle fortælle nogen om det.

Du er meget ung, og det kan godt tage noget tid, før man bliver afklaret over, hvem man er. Mit råd er derfor også, at du giver dig selv tid til at finde svar. 

Hvis du har brug for at snakke med nogen om det, men ikke føler, at du er helt klar til at tale med dine forældre eller en ven, er du også meget velkommen til at ringe til os.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat