Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp, viser tegn på kræft!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Tak for dit brev. Det lyder som om, du er meget opmærksom på din krop. Det er fint, du holder øje med om du er sund og rask. Og sejt at du ringede ind til Børnetelefonen.

Jeg tror bestemt ikke, at du har kræft eller mavesår! Slim i afføringen kan skyldes mange forskellige ting, fx betændelse, men så vil der typisk også være diarré eller opkast. Det kan også være noget, du har spist, der giver lidt slim. Blod i afføringen kan skyldes mange forskellige ting, men er ofte blot et lille sår ved endetarmen, som du også selv skriver. 

Du skriver, at det kun var en enkelt gang, at der var lidt blod. Jeg tror derfor, at det er helt ufarligt, og noget du ikke skal bekymre dig om. Man bliver tit rigtig bekymret, når man læser om sygdomme på nettet. Men heldigvis er det sjældent, at man har de sygdomme, man læser om. Meget sjældent.

Hvor er det godt, at du fortalte det til din mor. Men ærgerligt at hun misforstod dig og troede, at du mente udflåd. Hvad tænker du om at fortælle hende om det igen? Jeg tænker nemlig ikke, du skal gå alene med din bekymring. Så kan I også sammen snakke om, du skal til lægen igen. En anden ide er at skrive det i et brev eller vise hende dit brev hertil. Måske synes du, det er nemmere end at sige det direkte igen? 

Jeg håber jeg kunne hjælpe lidt! Og som sagt: Jeg tror ikke, du har noget at være bekymret over. Du er nok bare blevet rigtig forskrækket over at læse om sygdomme på nettet. 

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat