Brev

Hjælp, jeg har smerter ved onanering

Hver gang jeg onanere (kommer) får jeg smerter i min forhud.

Det variere hvor ondt det gør men her Idag gjorde det virkelig ondt, og varede i omkring en halv time.

Hvad skal jeg gøre?!

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år,

Du er slet ikke den eneste, der oplever, at det kan gøre ondt i forhuden, når man onanerer eller når man lige har onaneret.

Der kan være flere grunde til, at det gør ondt. Det kan f.eks. ske, hvis man onanerer meget. Hvis man f.eks. onanerer hver dag – og måske flere gange om dagen kan man godt blive øm. Både i forhuden og på penisstrengen.

En anden grund til, at det kan gøre ondt efter onani, er, at man kan komme til at køre forhuden lidt for stramt og langt tilbage.

Det kan tage noget tid, før man finder den bedste og mest behagelige måde at onanere. Måske kan du prøve dig lidt frem og være lidt blidere og se, om det så stadig gør ondt?

Hvis det fortsætter med at gøre ondt, vil det være en god idé at snakke med en af dine forældre om at du har smerter ved forhuden, så du fx får en snak med lægen om det – bare for at tjekke, at alt er, som det skal være. Du kan også selv ringe til lægen og få en snak om det. Lægens nummer står på dit gule sundhedskort.

Men du kan sagtens bruge noget tid på at prøve onanien lidt af – og prøve ikke at trække forhuden så langt tilbage og måske ikke holde så stramt om penis, hvis du måske kommer til det.

Du kan også kigge ind på Sexliniens hjemmeside, hvor du f.eks. kan læse om forhuden, og der er også et tema om drenges onani.

Du kan også stille spørgsmål – både via chat, en brevkasse og i telefon.

Hvis smerterne fortsætter, og du ikke helt ved, hvordan du skal snakke med dine forældre om det, er du også meget velkommen til at SMS’e eller ringe herind til os på nummer 116 111 eller skrive til os på Chatten.

Det er i hvert fald rigtig godt, at du er opmærksom på din krop, og at du har skrevet herind, så du ikke går med spørgsmål og tankerne helt alene.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat