Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp! Jeg har ikke haft menstruation i snart 3 måneder

Kære brevkasse –
Jeg er en 14-årig pige, som snart ikke har haft sin menstruation i 3 måneder.

Jeg er rigtig bekymret for hvad årsagen kan være, men jeg er ret sikker på, at jeg ikke er gravid, da jeg aldrig har været seksuelt aktiv. Jeg fik min menstruation i september 2016, så jeg var 13 år.

Jeg går ofte og tænker over hvad årsagen kan være, og jeg er ret bekymret. Kan i hjælpe mig?

Mvh den forvirrede pige

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige,

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at man kan blive lidt bekymret, når kroppen opfører sig anderledes.

Jeg tænker ikke, at du på nogen måder behøver at være bekymret. Det er nemlig sådan, at ens menstruation ofte er meget uregelmæssig i starten, og der kan sagtens nogle gange gå flere måneder i mellem. For de fleste piger går der et par år før deres menstruation bliver helt regelmæssig, og selv da kan den godt være uregelmæssig en gang i mellem. Du kan evt læse mere om menstruation her: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/menstruation.aspx.  

Det kan være meget rart at snakke med en voksen om de her slags spørgsmål, så man ikke skal gå rundt med det alene. Jeg tænker derfor på, om du mon ville kunne snakke med dine forældre om de her ting? Hvis du ikke har lyst til at snakke med dem om det, så kan du også tage fat i din skoles sundhedsplejerske. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe ind til os på Børnetelefonen på 116 111 eller til Sexlinien 7020 2266.

Jeg håber, at mit svar hjalp lidt.

Kærlig hilsen,

Børnetelefonen  

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat