Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp! Hvorfor ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 

Du skriver at du ikke har fået nogle bryster endnu. Hvis det kan være dig en trøst så er det nu helt normalt, når man er 12 år Også selvom det kan føles svært, når de andre piger i klassen er begyndt at få bryster. Du er på vej i pubereteten, og i en alder, hvor du stadig vokser. Det er forskelligt, hvornår man kommer i puberteten. Nogle kommer det allerede når de er 10 år og andre er måske 16 år, inden de kommer rigtig i puberteten. Men ventetiden kan være svær, når man gerne vil være som de andre og en del af gruppen. 

Jeg tænker at det kunne være godt at tale med en voksen omkring det eller dine veninder. Ofte så hjælper det at høre, at der er andre som har det, som du har det lige nu. Din mor kan måske fortælle dig lidt om, hvordan det var for hende. Dine veninder kunne måske fortælle hvordan de har det. Nogen kan synes, at det ikke rart at få bryster. Kunne det være en idé for dig?

Du skal vide, du er god nok lige præcis som du er. Det kan være svært at være tålmodig og lige nu handler det om tålmodighed. Og måske at få hjælp til at have fokus på noget andet end kroppen. Vi har alle noget vi er gode til og noget ved os selv som er smukt,

Det kommer med tiden, husk på at vi alle er forskellige, og har forskellige kroppe. Alle kroppe er smukke! 

Nogen gange kan man have brug for lidt hjælp til at føle sig som en del af andre og mærke at de er i samme situation. Måske kunne du også finde lidt støtte og hjælp, ved at gå ind på vores hjemmeside, hvor børn giver gode råd til hinanden. Det hedder Børn hjælper Børn. Her vil du kunne finde nogen, som skriver om det med bryster og pubertet: https://bornetelefonen.dk/find?content=bryster&headline=bryster 

Jeg håber du kan bruge nogle af mine råd 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat