Brev

Hjælp, hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L
Tak for dit brev. Da jeg læste det, tænkte jeg, at det er en meget stor hemmelighed, du har gået rundt med. Alligevel må det have været rart at fået taget hul på det og fortalt om det til din psykolog og din veninde. Jeg håber, at de har taget godt i mod din hemmelighed.

Faktisk er det ikke helt unormalt at føle sig fanget i den forkerte krop (forkert køn), der er også en del der finder ud, af at de er til samme køn. Det giver oftest en masse bekymringer og tanker, for mange føler sig unormale. Du kan også prøve at kigge på www.sexlinien.dk, som både har artikler og brevkassesvar om emnet. Jeg ved, at andre unge har brugt LGBTs Ungdomstelefon, hvor man først og fremmest kan tale med en, der forstår - og hvor man også kan få hjælp til at tage snakken med f.eks. sine forældre. Prøv at kigge her: http://lgbtungdom.dk/radgivning/ungdomstelefonen/

Du skriver, at du ikke tør fortælle det til din mor, og at hun ikke lader dig gøre, hvad du vil. Jeg er ikke helt klar over, hvad det præcist er, hun ikke giver dig lov til? Måske er det at give dig lov til at klæde dig som en dreng? Jeg tænker, at det bedste du nok kan gøre, er at fortælle hende, hvordan du har det. Det kan være, at hun synes, at det er lidt svært i starten, men det kan også være, at hun har det på fornemmelsen. Du kan jo evt. skrive det til hende i et brev, hvis det er for svært at sige direkte.

Det vigtigste er at du er dig, og jeg synes, at det er sejt, at du skriver herind og fortæller om det.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat