Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Hej. Jeg er bange for at det kommer til at gøre ondt når jeg trækker min forhud ned over hovedet. Har ikke prøvet. Så vil gerne vide hvordan det skal føles. Er 12 år gammel. Håber i kan hjælpe.

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12

Tak for dit brev. Hos de fleste drenge begynder forhuden at blive mere elastisk, når de kommer i puberteten, og så begynder man at kunne trække forhuden længere tilbage. Hvis det føles for stramt, skal du måske vente lidt med at gøre det. Eller du kan prøve at gøre det lidt ad gangen og så stoppe, hvis det begynder at føles ubehageligt.

På et tidspunkt vil du sandsynligvis kunne trække den helt tilbage, men i starten kan det som sagt være lidt stramt. Hvis noget gør meget ondt eller ser helt forkert ud, er det en god ide at få lægen til at kigge på det. Husk, det er lægens job, så han er vant til at se på lidt af hvert, og du behøver ikke være flov over at vise pikken til lægen (jeg ved godt, det ikke er det sjoveste, men det er også kun i tilfælde af, at det gør ondt).

Held og lykke med at prøve dig frem.

Mange hilsener fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat