Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Det er hverken sjovt at være den første eller den sidste til at udvikle sig. Men det er helt normalt at udvikle sig på forskellige tidspunkter. De fleste synes ikke, det er rart at føle sig anderledes. 

Når du er ved at få bryster nu, så kommer der andre ting snart. Det kan dog sommetider tage længere tid end man tror. Jeg ved at det kan være svært at vente på. Men vær tålmodig. Det skal nok komme! Og tænk på at man altid selv lægger meget mere mærke til sådanne ting end ens veninder. 

Jeg kan godt forstå du gerne vil have en bh ligesom de andre i klassen. Hvad med at starte med at sige til din mor at de andre piger I klassen går med bh eller top? Så kunne du sige at du har mærket, at dine bryster også er ved at vokse lidt og du gerne vil have en bh. Det kan være, at din mor vil med dig ud og købe en bh / top, som passer dig. Hvad tænker du om det?  Nogen gange kan det være nemmere at sende en sms. Måske vil det hjælpe dig?

Det kan bare være så svært at klæde om til gymnastik og andre steder, når kroppen ændrer sig. Man kan næsten slå knude på sig selv. Egentlig har vi jo ikke noget at skjule. Vi ser alle forskellige ud og udvikler os på forskellige tidspunkter. Det er ikke noget vi selv kan bestemme. Jeg tror, at de andre piger i klassen også synes, det er svært. Jeg tror det er godt at sige til sig selv, at det er lidt svært - men ok, at I ikke ser ens mere. Nogen vender sig lidt væk, når de klæder om og vænner sig stille og roligt til at klæde om med andre. Vi kan jo ikke ændre vores kroppe, så måske er det bedst man øver sig i at acceptere den. Det kan tage lidt tid.

Det kan også hjælpe, at I får talt om det i klassen. Det kan være pigerne sammen med gymnastiklæreren. Måske kan du og en veninde sige det til læreren? Eller få  hjælp af forældre til, at læreren taler om kroppens udvikling og hvordan man kan føle det. Vil det være en idé, du kan bruge?

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat