Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej

Er en pige på 12 år.

Vil rigtig gerne have en sixpack er sådan lidt markeret. Altså man kan sådan lidt se de der ‘streger’ der er på en måde. Men vil gerne have det mere markeret!

Går til fritids sport 2 gange om ugen nogen gange 3. Styrketræner eller løber hvis det er godt vejr de dage jeg ikke skal noget andet. Det er sådan ca 2-3 gange. Har også lavet en regel med mig selv jeg ikke må spise slik og sådan noget. På en eller anden måde lidt ala en slankekur. Men spiser stadig pasta, kartofler og sådan noget. For ved jeg har brug for de vitaminer en kartoffel har!

Men føler bare ikke helt man kan se den! Så mig prøblem noget er. Jeg gerne vil have man skal kunne se den mere altså så den ikke bare er lidt markeret men meget! Og om man overhovedet kan have sixpack som barn altså sådan en model sixpack agtig?

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år.

Det lyder som om at du er begyndt at leve rigtig sundt. Det er da flot, at du kan lade være med at spise slik og at du er begyndt at træne. Jeg håber du også synes ,det er sjovt at træne. Måske kan du mærke at du har fået mere energi i hverdagen? Kroppen kan nemlig godt lide at være aktiv. Men har også brug for hvile.

Jeg ved at når man bliver voksen, så vokser musklerne i kroppen hurtigere ved træning end når man er barn. Det gælder også mavemusklerne. Når man er barn og ung, vil kroppen hellere bruge energi på at knoglerne vokser, at udvikle de indre organer og på at lave hormoner. Og det er vigtigt at man får nok mad og næring, så kroppen kan gøre alle disse ting. Lige som du selv så fint skriver, at du har brug for vitaminer. 

Så det er desværre lidt sværere at få en sixpack, når man er barn end når man er voksen.

Men måske er det også okay at leve sundt uden at have en tydelig sixpack? Desuden tager det jo lidt tid før musklene er blevet trænet nok til at det kan ses. Det kan faktisk godt tage flere måneder med de rigtige maveøvelser.

Kærlige hilsner BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat