Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hår

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år.

Tak for dit brev. Jeg håber, at jeg kan hjælpe dig.

Det lyder sørme ærgerligt, at du ikke er glad for dit hår. Det er jo noget, man er født med og ikke selv bestemmer over. Gad vide, hvordan dine forældres hår ser ud? Det kan måske fortælle dig lidt om, hvordan dit kan udvikle sig.

Der findes bare rigtig mange forskellige produkter, som kan gøre en masse ved håret. Det lyder også som om, at du ved det. Gad vide, hvor du ved det fra?
Jeg ved ikke, om der findes en creme, der kan give krøller. Men der er helt bestemt nogle, som kan give fylde og glans. Jeg ved ikke præcis hvilke, men man kan købe det i matas, et stort supermarked eller hos frisøren? Det kan jo være dyrt at købe sådan noget, så det kan være, at du skal beslutte, hvor meget du vil give for det, inden du spørger en ekspedient i en butik eller hos frisøren.

Faktisk så kan man også påvirke håret rigtig meget igennem sin kost. Så når du skriver, at du synes, at dit hår mangler glans, så tænker jeg at du måske, kan ændre det ved at spise varieret. Sådan så du både spiser, kød, fisk og forskellige grøntsager i løbet af ugen. Det kan være vitaminer og mineraler, som er gode for håret og hjælper med at give det glans. Det plejer de, at være gode til at hjælpe med på apoteket eller i matas. 

Jeg håber, at det har kunnet hjælpe dig, så du kan finde ud af, hvordan du får glans i håret igen, og måske også får krøller.

Du er velkommen til at ringe eller sms’e til BørneTelefonen på telefonnummer: 116111 og du kan også chatte med en rådgiver her på siden.

De bedste hilsener

BørnTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat