Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gør det ondt

Kære brevkasse

jeg er 14år og kan ikke trække forhuden tilbage og ved godt det skal jeg til lægen med men hvad gør lægen og gør det ondt?

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Jeg tror, at din læge vil tale med dig og tjekke dig, hvis der er nogle ting, som generer dig ved, at din forhud er, som den er.

Lægen skal nok lige tjekke, hvad det skyldes, at det gør ondt at trække forhuden tilbage. Så lægen kan hjælpe dig bedst muligt.

Hvis du har det man kalder forhudsforsnævring, kan det være, at du får en salve, som du skal bruge og at du skal lave noget, der kaldes “forhudsgymnastik”: det handler om, at du hver dag roligt “træner” din forhud, når salven er smurt på. Det vil din læge nok fortælle mere præcist om.

Jeg foreslår, at en af dine forældre går med dig til lægen. Det er helt fair, når du er 14 år gammel, at din far eller mor er med dig. Og også fair, hvis du har brug for, at de ikke er der, hvis du skal undersøges.

Jeg håber, du har mod på at tale med din læge. Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke med det.

Kærlig hilsen fra

BørneTelefonen.

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat