Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forvirret 15 årig

Hej

jeg er en pige på 15.

Jeg har fået mig en rigtig sød kæreste som jeg er rigtig glad for. Vi har ikke lavet andet end at kysse, og lagt sammen.

Men når vi kysser, eller han måske røre ved mig, bliver jeg jo våd.

Jeg ved at det er helt normalt, men det er ikke bare lidt, synes det er rigtig meget. Ihvertfald ift at vi kun kysser og ligger sammen.

Ved at det selfølgelig er normalt, og kun en god ting at jeg bliver våd, men det er et problem fordi at vi jo ligger i undertøj, så det går igennem mine underbukser.

Det skete da vi sov sammen, vi lagde jo sammen, så han bemærkede det også. Vi har skrevet kort om det, og han syntes at det var lidt spøjst, men selfølgelig også at det er helt normalt.

Men mit spørgsmål er bare: kunne det være en ide at have et stort trusseindlæg på, når vi f.eks. Sover sammen?

Fordi jeg synes det er rigtig pinligt, og det ødelægger lidt det hele at jeg ligger og tænker på det.

Er det normalt at blive så våd at det går igennem ens undebukser? Og er der noget jeg kan gøre?

Det skal siges at jeg i forvejen har lidt problemer med meget udflåd, og går med trusseindlæg stort set hver dag.

På forhånd tak, håber at du/i har nogle gode råd:)

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Tak, for dit brev. Jeg kan rigtig godt forstå, at du tænker over det, selvom du også ved at det er helt normalt.

Først og fremmest tænker jeg, at det er virkelig godt, at du har en kæreste, som du er glad for. Det lyder som om I har det dejligt sammen og at det føles rigtig rart når I er sammen. Jeg tænker også, at det er rigtig fint at I har skrevet lidt sammen om, det med, at du var så våd, at det gik igennem dine underbukser, da I sov sammen. På den måde bliver det lidt mindre mystisk og måske lidt lettere at tale om en anden gang.

Det lyder som en rigtig god idé at sove med et trusseindlæg eller et bind, afhængigt af, hvad behovet er. Så skal du ikke bekymre dig om, at det går igennem dine trusser igen.
Det er jo, som du selv skriver, helt naturligt at blive våd. Og også at man bliver meget våd. På en måde, viser det bare at din krop fungerer som den skal.

Men hvis du generelt har et problem med meget udflåd, vil jeg foreslå dig at tale med din læge.  Din læge har en bedre viden om det specifikt end jeg har. Men for mig lyder det helt normalt. Sexlinien har et fint afsnit omkring udflåd, som du måske kan have glæde af at læse? Det er meget individuelt, hvor meget udflåd man har, nogle gange har det også indflydelse hvor i sin cyklus man er. Måske kan din læge hjælpe dig med at blive klogere på det.

Du er altid velkommen til at bruge BørneTelefonen igen, hvis du har flere eller andre spørgsmål.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat