Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forneden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev og din ærlighed. Din bekymring om din udvikling er naturlig. Jeg kan med det samme sige, at det er helt normalt, at der sker forandringer omkring de ydre og indre kønslæber, når man rammer puberteten. Piger begynder generelt pubertetsprocessen,  når de er mellem 9 til 14 år. 

Du kan udvikle dig og ændre dig flere år frem og hver skede og kønslæber er forskellige. Nogle har små og forskellige ydre kønslæber, så de indre kan ses. Andre har forskellige størrelse på kønslæberne, hvor den ene indre er længere end den anden. Det lyder som om, at du har en sund nysgerrighed i forhold til din egen udvikling og ønsker at kende din krop. Bliv ved med det.

Du har derfor ingen grund til at bekymre dig. Men har du brug for at tale med en voksen, kunne sundhedsplejersken måske være en mulighed eller ring ind til os på Børnetelefonen på 116 111.

Kan også anbefale du kigger på hjemmesiden

www.sexlinien.dk

. og i søgefeltet skriver kønslæber. Her vil du kunne læse meget mere. Jeg håber, du kunne bruge svaret, for du udvikler dig helt normal og ser helt normal ud.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat