Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forhudssvævning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13-årige dreng

Jeg kan godt forstå, det kan være lidt svært for dig at snakke med forældrene om. Men, det er alligevel godt, du tænker på at snakke med dem.

For mange børn er det nemmere at sms'e til en af sine forældre og fx skrive, at du mener, at du har forhudsforsnævring (der er ret mange drenge, der har). Jeg gætter på, at både din far og mor ved hvad det er. Der er også andre ting, du selv kan gøre.

Måske går det over af sig selv? Men jeg fornemmer, at du tænker meget over det og derfor synes jeg, at du skal gøre noget ved det. 

En af de ting, du kan gøre er ballontisning. Ballontisning lyder måske lidt skørt, men det kan hjælpe. Når du skal tisse, så klemmer du sammen om forhuden, sådan at urinen laver en 'vandballon' af forhuden. Urinen er det, der er inde i forhuden og skal holdes inde i et lille stykke tid. Det kan hjælpe til at forhuden stille og roligt udvider sig, uden at det skal gøre ondt, og det er med til løsne den stramme forhud. Måske har du mod på at prøve det i 1-2 uger, et par gange om dagen og se om det hjælper. Det kan være på toilettet eller når du er i bad.

Hvis det ikke hjælper, kan man få en speciel salve hos lægen, som hjælper i løbet af et par uger - det skal smøres på forhuden. For at få salven skal man ringe og snakke med lægen. 

Du kan også gå til sundhedsplejersken på skolen, hvis det er lettere for dig at tale med hende/ham? Du kan spørge på kontoret eller en lærer, hvornår sundhedsplejsersken er på skolen. Det kan også være, du kan finde det på din skoles hjemmeside. Sundhedsplejersken kan også være en hjælp, hvis der er brug for at snakke med dine forældre om det. 

Jeg håber, det er en hjælp du kan bruge. Held og lykke med det.

Mange hilsner fra BørneTelefonen
 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat