Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forhudsnævring eller ik?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng

Umiddelbart synes jeg ikke, at det lyder bekymrende, det du beskriver. Du kan få forhuden tilbage, når du er slap. Og det er vigtigt, så du kan gøre dig ordentlig ren. Der kan nemlig samle sig bakterier bag foruden, som skal vaskes væk. Du skriver også, at det er en dejlig følelse, at trække forhuden tilbage, når du er stiv. Og det er godt, for det må ikke gøre ondt. Så kan det nemlig være svært at nyde sex. 

Du skriver dog også, at det gør lidt ondt. Derfor vil jeg råde dig til at tale med din sundhedsplejerske på skolen. Hun vil nemlig kunne undersøge dig og fortælle dig, om alt er som det skal være.  

Jeg ved, at mange drenge synes, det kan være lidt pinligt, at tale om den slags. Men sundhedsplejersken er vant til at tale med drenge på din alder om kroppens udvikling – også om forhudsforsnævring. 
Hvis det er lidt svært at få åbnet for emnet, kan du måske fortælle, at du har brug for et godt råd – og så bede hende læse det brev, du har skrevet hertil. Så ved hun, hvad det handler om. Det kan måske gøre det lidt lettere for dig?

Du kan også gå til din egen læge. Du kan selv bestille tid – telefonnummeret finder du på dit sygesikringskort. Hvis du taler godt med din far, mor, storebror eller en anden voksen, kunne du også bede dem hjælpe dig med at kontakte lægen. Og måske kunne det også være rart for dig at dele dine bekymringer med en voksen? 

Hvis det viser sig, at du har forhudsforsnævring, kan der sagtens gøres noget ved det. Det kan du læse mere om på Sexlinjens hjemmeside: http://www.sexlinien.dk/emneside-drenge/maends-kroppe/forhudsforsnaevring.aspx

De bedste hilsner fra

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat