Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forhudsforsnævring

Hej BørneTelefonen,

jeg er en dreng på 15 år og har dette problem at jeg ikke kan trække min forhud tilbage, hverken den er slap eller stiv.

Jeg har en kæreste og vi har nu haft lyst til sex i et stykke tid, men jeg har haft sex før hvor det har gjort ondt fordi jeg ikke har kunnet trække forhuden tilbage. Jeg ønsker ikke at dette sker igen sammen med min kæreste. Og jeg ønsker heller ikke at mine forældre kender til mit problem da det jo er meget personligt for mig.

Hvilke muligheder har jeg?

Jeg har hørt om at man kan omskæres… Hvis det bliver nødvendigt kan jeg undgå at mine forældre ved at jeg har fået en operation eller hvad? Plz hjælp mig

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15 årig dreng

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil finde ud af, hvordan du får løst problemet. Det er et meget almindeligt problem hos mange drenge/mænd, og der kan heldigvis gøres noget ved det. For nogen er det operation, men for de mange kan det hjælpe at få en salve hos lægen, der skal smøres på forhuden og øve sig i at trække forhuden tilbage. Andre kan også træne ballontisning, hvor man holder forhuden så tæt sammen som muligt og tisser i hulrummet, og på den måde træner forhuden i at udvide sig.

Jeg vil foreslå dig, at bestille en tid hos lægen  eller snakke med lægen i telefonen – det kan du gøre uden dine forældres tilladelse eller viden. Det er nemlig ikke altid, at en operation er nødvendig. Telefonnummeret står på dit gule Sundhedskort. Lægen kan se på det og fortælle dig hvilke muligheder der er. Han kan også fortælle dig, om du kan blive opereret uden dine forældres viden.

Hvis du ikke allerede har gjort det, vil jeg råde dig til, at tale med din kæreste om din bekymring og hvis du har brug for støtte, kan du jo tage din kæreste med til lægen – så er der også en mere til, at huske hvad lægen har sagt. 

Jeg håber, at du snart får løst problemet.

De bedste tanker fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat