Brev

Forhuden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M på 14 år. Tak for dit Brev herind til  Jeg er glad for at læse, at du kan bruge brevkassen til at finde svar på dine spørgsmål. Jeg ved fra andre børn og unge, at når de læser breve i brevkassen kan det pludseligt give anledning til tanker og spekulationer hos dem. Er det måske sådan du har oplevet det, da du læste et brev og svar omkring stram forhud?Ud fra din beskrivelse af din forhud, kan det måske godt lyde som om din forhud er lidt stram i det. Når det er sagt, er det ikke sikkert den er det. Det er kun ud fra det du selv beskriver i dit brev, og det du selv oplever. Hvis du selv ønsker det, kan du godt gøre noget for at løsne din forhud lidt. Det kaldes at ballontisse, og er meget simpelt at gøre. Når du er på toilet og skal tisse, klemmer du forhuden sammen foran hovedet på din tissemand og begynder så at tisse stille og roligt.Ved at du holder sammen på forhuden et øjeblik, bliver huden spilet ud af væsken, dit tis.Det lyder måske ikke så lækkert, men det er helt almindeligt at gøre det på den måde. Hvis du er bekymret for, at der kommer tis ud over det hele, er det måske en idé at prøve det i brusebadet?Det er en meget simpel træningsmetode og kræver ikke noget rigtigt. Jeg tænker også, at du ved den træning, kan få din forhud til at glide lettere frem og tilbage. Hvis din forhud ikke selv glider ned over hovedet, kan det være en god ide lige at hjælpe lidt til.Hvis det ikke hjælper og du går med flere spørgsmål, har du jo den mulighed, at du kan ringe til din læge. Når du ringer til lægen, har han i princippet tavshedspligt. Det betyder at lægen ikke fortæller dine forældre det, hvis du ringer med nogle spørgsmål du tænker de ikke skal vide noget om. Det kan også være, at din far har haft stram forhud, og måske kan du tale med ham?Jeg tænker på om du kender www.sexlinien.dk. Det er en rådgivning ligesom BørneTelefonen. På  sexlinien handler det bare mere om pubertet, kroppens udvikling, kærlighed, prævention og sex - der er også en brevkasse, hvor du kan læse masser af spørgsmål og svar, måske vil det hjælpe dig?Du er naturligvis også velkommen til, at ringe eller sms'e ind til BørneTelefonen på 116 111, og tale med en rådgiver.Mange kærlige hilsner BørneTelefonen.

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat