Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er nærvøs

Hej 🙂
Jeg er 13, og jeg har kun haft mens en gang min mens er snart 2 måneder forsinket og min mave buler ud og er lidt hård, men jeg har aldrig haft sex eller noget som helst i den retning, og jeg er bange for jeg er gravid, jeg har faktisk været bange for det siden det skulle være der 2 gang

Jeg er virkelig bange og nervøs, og på en eller anden måde så vil jeg gerne have mens nu xD :-/

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 13 år,

Når man lige er begyndt at have menstruation, kan den godt være meget uregelmæssig i det første meget lange stykke tid.

Der kan altså let gå både mere eller mindre end ca 4 uger imellem, og nogen måneder kan den helt ”springe over”.  Menstruationen kan også svinge mellem at være kort med lidt blod, og længere med meget blod. Det er alt sammen helt naturligt.

Man kan måske se det lidt som om, at ”kroppen lige skal øve sig i at have menstruation”?!

Nogen piger oplever også at få deres første menstruation, og så kan der gå 1 år inden den kommer igen anden gang. Det er der heller ikke noget unaturligt eller farligt ved.

Lige nu føler du dig oppustet og det plejer at være tegn på, at der er en menstruation på vej. Så hvis du ikke allerede har fået den, så kommer den nok snart. Og du har helt ret – Det kan føles ubehageligt i kroppen lige inden en menstruation, og så er det en lettelse når den så endelig kommer.

Du har også helt ret i, at man ikke kan blive gravid uden først at have haft sex.

Det er rart at vide hvordan ens krop fungerer, så hvis du har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere om de første år med menstruationer, kan du fx tale med din mor, storesøster, en veninde der også har fået menstruation, skolens sundhedsplejerske eller din læge?

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat