Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er min skede unormal?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år,

Det kan virke mærkeligt, når ens krop ændrer sig, og man kan blive meget i tvivl, om alt er ’normalt’. Især hvis man føler, at noget virker ’skævt’ eller hvis man ikke synes, man ligner andre, man har set.

Skeden og kønslæberne kan se meget forskellige ud fra pige til pige – og det er slet ikke unormalt, at de indre kønslæber er større end de ydre eller at den ene kønslæbe er større end den anden. Det er helt normalt. Men det kan være svært at vide, fordi man måske ikke rigtig hører om det eller snakker med nogen om det.

Men hvis du har lyst, kan du læse om skeden på Sexliniens hjemmeside lige her: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/skede.aspx og kønslæberne lige her: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/koenslaeber.aspx. Det kan være rart at læse om det, og så bliver man måske også lidt klogere på sig selv og sin egen krop.

Når du har været til gynækologisk undersøgelse flere gange, virker det ikke som om, at der er noget som helst ’galt’. Men hvis det er noget, du går og tænker meget over, kan det måske være rart at komme til en generel undersøgelse? Måske vil det skabe lidt ro at bestille en tid hos lægen, så han/hun kan kigge på dig og se, at alt er, som det skal være? Du kunne også ringe og få en snak med din læge, som kan kigge svaret fra gynækologen og fortælle dig, hvad der står skrevet. Ellers er det nok også muligt at du selv kan tjekke det på sundhed.dk, hvis du har nem-id.

Ellers har svaret her måske allerede givet dig lidt ro? Hvis du har brug for at snakke mere om det eller hvis du har spørgsmål, er du også altid velkommen til at ringe til os eller skrive til os på Chatten. Man kan også både skrive og ringe til Sexlinien.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat