Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er min penisstreng forkort

Brevet er anonymiseret af BørneTelefonen.

Hejsa

jeg er en dreng på 13 som er i tvivl om at min penisstreng er forkort.

Ville høre hvor langt forhuden skal kunne trækkes tilbahe?

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Tak for dit brev. Det er godt, at du skriver og spørger. Jeg kan godt forstå, at du er kommet i tvivl om, hvordan det hænger sammen med penisstreng og forhud.

Penisstrengen forbinder forhuden med selve penishovedet, og længden af penisstreng kan variere meget fra dreng til dreng og mand til mand. Nogle har en kort streng, mens andre har en længere. Måske har du hørt, at mange drenge i din alder kan opleve, at penisstrengen er lidt for kort. Det er helt almindeligt, selvom det kan være generende. Forhuden sidder nemlig fast indtil puberteten. Nogle vil så opleve, at forhuden bliver ved med at være for stram og ikke kunne føres ned under penishovedet. Hvis det er tilfældet, kan det skyldes forhudsforsnævring. Forhudsforsnævring er, når forhuden er for stram, så den ikke kan trækkes frem og tilbage.

Hvis du synes, at det er et problem for dig, eller fortsat er i tvivl, om din penisstreng er for kort, kan du snakke med din læge om det. I mange tilfælde kan problemet løses med en creme, som kan hjælpe forhuden med at udvide sig. Måske kan det virke lidt akavet at skulle snakke med lægen om det. Det kan være godt at huske på, at der er mange unge på din alder, som oplever det samme, og lægen er vant til at undersøge den slags.

Jeg håber, at du kan bruge svaret. Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen og snakke med en rådgiver.

De bedste hilsner fra

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat