Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er min krop et barn?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 16 år.

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du kan føle dig ude og desperat. Det ved jeg, at mange børn og unge, kan føle ift. kroppens udvikling. Jeg vil forsøge at besvare dine spørgsmål, så godt som mulig.

Når man er i puberteten, så sker der rigtig meget. Udviklingen fra dreng til mand kan ske hurtigt, eller gradvist stille og roligt. Så derfor tænker jeg, at der er nogle muligheder for, at du kan få lidt mere afklaring på, hvor du står i din egen pubertet: 

1: Du har mulighed for, at gå til din sundhedsplejerske. Hun kan fortælle dig om puberteten og tale med dig, om netop din udvikling. Måske det kan være med til, at berolige dig?

2. Hvis du allerede har været hos sundhedsplejersken eller ikke har lyst, så er det også en mulighed, at tale med din læge. Du kan fortælle din læge, hvad din bekymring går ud på. Lægen kan vejlede og rådgive dig, ift. din udvikling. Kunne det være en mulighed? Du kan ringe og tale med lægen først, eller bestille tid.

Jeg tænker nemlig, at det kunne være rart for dig, at tale med nogen, der ved meget om pubertet og udvikling. Jeg ved f.eks. af erfaring, at mange unge mænd, kan gå med dun rigtig længe og så lige pludselig, så får de så meget skægvækst at man tror det er løgn... Udviklingen og puberteten er SÅ forskellig, fra person til person. Derfor er det også svært, at sige noget helt generelt og præcist om, hvordan det kommer til at udvikle sig for dig. Du er " kun" 16 år, så du har nogle år endnu, hvor det stadig kan vende sig for dig.

Du skriver også, at du har målt din tissemand på en skala og at den ligger under gennemsnittet. Nu er det sådan, at tissemanden stadig vokser hos dig, så måske skal du lige give det lidt tid og se hvad du ender op med? Så fat mod og drop de der måleskalaer, hvis du kan. Det gør os tit mere urolige og kede af det, end det hjælper os.

Jeg ved ikke om du kender www.sexlinien.dk? Her ved de en helt masse om pubertet, udvikling og forskellighed. De taler med mange unge hver dag, som har samme spørgsmål som dig. Læs f.eks. mere her: http://www.sexlinien.dk/emneside-drenge/maends-kroppe/drenges-pubertet.aspx  

Du kan også ringe anonymt til dem, præcis som du kan til BørneTelefonen.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat