Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg underlig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev hvor du fortæller, om at du er ”bagud” i din udvikling i forhold til dine veninder. Når man er i din alder, sker der rigtig mange ting med kroppen, både indeni og udenpå. For mogen sker det hurtigt og tidligt, og for andre tager det bare lidt længere tid - og det er helt ok.

Jeg synes faktisk det er rigtig flot af dig, at du ikke bare gør som dine veninder fordi du gerne vil føle at du er med. Men, at du ligesom mærker efter hvad du selv har lyst til. Det er flot, at du kan og tør sige fra, og det skal du være stolt over.

Måske kan være en idé at få sundhedsplejersken ned i jeres klasse og fortælle om pubertet og seksualitet. Hvad tænker du om det? Hvis du har mod på det, så kan du måske skrive et brev til hende hvor du fortæller, at du godt kunne tænke dig det, og så skubbe det ind under hendes dør, på den måde ved hun ikke at det er fra dig…
Måske, vil det også hjælpe dig, at læse mere at være klar eller ikke klar til sex, inde på sexliniens hjemmeside,  

http://www.sexlinien.dk/Default.aspx?ID=29517

 . Her er der også emner om kroppens udvikling,og de forskellige måder vi udvikler os.

Du fortæller også i dit brev, at pigerne i din klasse farver hår, men at du ikke må. Er det sådan at du godt kunne tænke dig at få lov til at farve dit hår? Så kunne det måske være en idé at tage en snak med din mor om, hvorfor hun siger at du ikke må? Fortælle hende, at de andre i din klasse gerne må og at du derfor føler dig udenfor. Måske I kunne lave en aftale om, hvornår du må farve dit hår. Tror du at det kunne være en idé, at gøre det på den måde?

Hvis du har lyst, er du altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111, eller logge dig vores chat og tale med en af de søde rådgivere, det kan være at de har nogle flere forslag til hvordan du skal gribe det hele an.

De bedste hilsner

BørneBrevkassen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat