Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg for tynd?

Hej

jeg er en pige på 14 år og vejer 42 kg og min højde er 1,63.

Jeg for hele tiden at vide jeg er tynd og jeg skal spise lidt mere.

Mange synes jeg er høj og det synes jeg også selv, selvom jeg er 1,63 har jeg lange ben.

Jeg synes selv jeg er tynd og når folk fortæller mig at jeg er tynd og burde spise lidt mere bliver jeg mere usikker på mig selv.

Jeg synes selv jeg spiser okay nok osv. Jeg er typen der hele tiden kan spise noget, jeg har hele tiden lyst til mad. Og når jeg har lyst til mad spiser jeg det selvfølelig.

Jeg har været inde på alle mulige hjemmesider om hvordan man tager på osv, men jeg synes ikke det hjælper.

Så jeg ville derfor spørger jer om hvad jeg kan gøre??

KH pigen der er tynd

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år 

Vi er alle forskellige og selvom der er nogle vejledninger man kan bruge til at regne ud om ens vægt er "normal", synes jeg, at der er andre ting du kan kigge efter og spørge dig selv om i stedet.

Når du beskriver dit forhold til mad lyder det til, at du er god til at mærke din egen krops signaler og spise når du mærker, at du er sulten.

Så måske kan du begynde at tænke i sundhed i stedet for i vægt og ikke om nogen synes, du er for tynd eller ej. Jeg tænker det er langt vigtigere, at du i stedet mærker efter om du føler du har nok energi til en hel dag. Hvis du føler du har energi og overskud til kunne koncentere dig og lave det du vil fysisk, tænker jeg du er i fin balance. Hvis du går og føler dig træt eller ikke føler du kan gøre det du vil fysisk, kan det godt være du skal spise noget mere eller noget andet.

Jeg tænker også, at du er 14 år og igang med at udvikle dig både fysisk og mentalt, og derfor kan det være lidt svært at sige, hvordan du kommer til at se ud om nogle år. Ind imellem så rykker man i højden og ser lidt slankere ud og andre perioder, så samler kroppen sammen til disse ryk og man kan se lidt buttet ud. Det er helt normalt.

Måske kan du prøve at give lidt slip på vurderingen af dig selv og i stedet sige til dig selv, at vi alle er forskellige og så længe du har energi og overskud, og føler du kan gøre det du har lyst til er du helt perfekt som du er - for det tænker jeg du er.

Jeg håber mine råd giver mening - hvis du er i tvivl er det en idé at snakke med dine forældre, sundhedsplejersken eller lægen. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat