Brev

Er det her spiseforstyrrelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år!

Hvor er det bare godt, at du er opmærksom på din krops signaler og opmærksom på, om alt er, som det skal være! Det er et godt udgangspunkt for, at du kan passe på dig selv.

Lige nu oplever du, at dine tanker og din måde at spise på har ændret sig. Og som du beskriver det, så har det ændret sig på en måde, så du ikke får passet helt godt på dig selv! At kaste op, når man har spist, er rigtig usundt for kroppen. Det er heller ikke sundt at være på kur i din alder. Du har nemlig brug for mad for at kunne udvikle dig. 

Du har heldigvis ikke ansvaret for at passe på dig selv helt alene. Din mor og din far har også et ansvar for at passe godt på dig og støtte dig. Så, mon ikke din mor eller din far ville blive rigtig glade for, at du fortæller dem, hvad du har opdaget om din krop og dine tanker om mad? Sammen kan I måske læse lidt på hjemmesiden her: https://www.lmsos.dk/. Den er fra Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og giver gode råd til både dem, der har en spiseforstyrrelse og til dem, der måske tror, de har en. Samtidig er der også gode råd til, hvordan dine forældre kan støtte dig

Man kan godt være have en spiseforstyrrelse uden at være tynd. En spiseforstyrrelse handler om, at man får det svært med at spise, som man plejer. Og at man tænker om mad, sin krop og sin vægt på en uheldig måde. 

Det kan godt lyde som om, at du kunne få en spiseforstyrrelse, hvis ikke du får hjælp til at spise normalt igen. Og det er sådan med spiseforstyrrelser, at jo før man får hjælp, jo hurtigere kan man blive rask igen. 

Jeg foreslår derfor, at du sammen med din mor eller din far taler med sundhedsplejersken på din skole om, hvad der sker for dig. Han eller hun kan fortælle dig meget om, hvad der sker for kroppen, når man er på sådan en "kur", som du fortæller om og hvordan du passer godt på din krop og på dig selv.

Hvis det passer bedre for dig, kan I også overveje at tale med din egen læge om, hvad du har opdaget. Han eller hun har også masser af viden, som kunne være god for dig og for dine forældre.

Du fortæller, du har det godt derhjemme og i skolen, og du fortæller, at du er glad. Jeg tænker derfor, at du har rigtigt gode muligheder for at få guidet din krop ind på en god retning, der er sund for dig.

Jeg ønsker dig masser af held og lykke!

Mange hilsner fra BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat