Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En række spørgesmål

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12-årige dreng,

Til dit første spørgsmål kan jeg svare ja, der er faktisk en bestemt rækkefølge. Når man som dreng skal i puberteten, så begynder hjernen at producere kønshormonen testoteron, hvilket igangsætter kroppens udvikling. Først vokser testiklerne og penis, derefter kommer der en vækstspurt samt øget kropsbehåring. Som regel starter puberteten for drenge i 13-17 års alderen.

Til dit andet og tredje spørgsmål kan jeg fortælle, at en orgasme er sammentrækninger i musklerne i underlivet og føles oftest mere tydeligt end en kilden. Når du fortæller, at du får en dejlig følelse, når du onanerer, så tænker jeg, at det er, fordi du oplever en orgasme. Med hensyn til væsken som kom, da du onanerede, så har det helt sikkert været sæd. Sæden begynder først at blive produceret, når man er ved at komme i puberteten.

Jeg håber, at mit svar hjalp. Ellers er du velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

 

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat