Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Drenge og udséene.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 10 år. 

Det er så dejligt at høre, at du taler med dine veninder om det. Kunne I ikke prøve at holde sammen næste gang, han siger noget om dine bumser eller bryster?

Så er du ikke alene om at sige stop, så er det også dine veninder der siger det til ham. Det kan nogen gange hjælpe, hvis man er mange, der siger stop på samme tid.

Det er så tosset, at han siger sådan nogle ting til dig. For om et par år, så kan det være, at det er ham, der har bumser. Han ville sikkert heller ikke synes, at det var sjovt, hvis hans klassekammerater kommenterede det?

Hvis det ikke hjælper, så synes jeg godt, at du kan sige det til din lærer, så han/hun kan hjælpe dig. Det er altså helt okay at vise, at man bliver ked af det.

Måske kan dine veninder hjælpe dig med, at fortælle det til en lærer. Nogle gange kan det være en god idé, at tage temaer op i klassen, som fylder. Det kunne f.eks. være pubertet, udseende og at tale ordenligt til hinanden.

Måske kan du tale lidt med din mor, endnu en gang, om puberteten og om, at du tænker på, at prøve make-up. Du kan fortælle hende, at det går dig på, at dine bumser er tydelige - hvis det altså er sådan du har det? I kunne måske sammen gå ned i Matas og finde en dækstift til dig. En dækstift bliver brugt til at dække ens bumser. Så det er ikke noget, der skal smøres i hele hovedet. 

Jeg håber at det bliver bedre med ham drengen over i klassen. Det er i hvert fald ikke okay, at han gør som du gør, når du bliver ked af det og har bedt ham om at lade være. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat