Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dreng og bumser+dæksift

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng

Personligt synes jeg, det er ret godt tænkt, at du bruger dækstift. Og hvis du bruger en, der matcher din hudfarve, så er der jo nok heller ikke nogen, der lægger mærke til det. 

Jeg tror, mange piger vil se det som noget godt, at du gør lidt ud af dig selv. Og når nu der er et hjælpemiddel som dækstift, der kan gøre det lidt lettere at komme gennem teenageårenes bumsehelvede, så er det da bare om at bruge det.

Jeg ved ikke, hvor normalt det er at bruge dækstift. For man lægger jo sjældent mærke til, hvis folk bruger det (det er jo det der er fidusen ved dækstift). Men jeg har da hørt om flere fyre, der bruger dækstift. Og jeg kender ingen piger, der synes det er et problem.

Du kan jo prøve at tænke over, hvordan du vil have det, hvis du opdagede, at en af dine drengevenner brugte dækstift, farvede hår, plukkede øjenbryn eller på andre måder pyntede lidt på sit udseende. Ville det være fedt eller ville det være no go? Mange mænd i dag gør jo noget ud af deres udseende, og personlig hygiejne og forfængelighed kan sagtens forenes med det at være dreng og mand. 

Der findes jo forskellige metoder til at mildne problemet med bumser. Det kan ofte hjælpe at holde huden ren, drikke rigeligt med vand og spise sundt og fornuftigt. Forsøg også at lade være med at pille, hvis der dukker en bums op, for så risikerer du, at der komme bakterier, som kan gøre bumsen endnu være, fordi der går betændelse i.

Så, jeg synes bare du skal fortsætte med at bruge dækstift.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat